Заміна масла в двигуні
  • 2030
  • 0

Заміна масла в двигуні

Масло в двигуні автомобіля виконує захисну функцію, при експлуатації з часом воно починає втрачати в’язкість, забруднюватися і погано виконувати свої завдання, що позначається на знос деталей двигуна. У такій ситуації масло потрібно відразу міняти, адже простіше замінити масло, ніж потім ремонтувати двигун.

заміна масла в двигуні
Коли потрібно міняти масло?
Періодичність заміни масла в двигуні для кожного автомобіля індивідуальна, виробники авто рекомендують це робити до 15000 км, на деякі авто до 50000 км. Для дизельних двигунів період заміни масла випадає на 7000-8000 км пробігу, для бензинових на 10000-12000 пробігу.

Однак багато що залежить і від умов, в яких експлуатується авто, паливо на якому він працює. Так, збільшений вміст сірки, яке зазвичай для нашого дизпалива набагато швидше зменшує ресурс моторного масла.

Радимо для впевненості контролювати показник масла в моторі кожні кілька тисяч кілометрів пробігу.

Важкі умови експлуатації
Важкі умови експлуатації авто зменшують ресурс масла і вимагають більш частої заміни. Для мінерального масла пробіг становить до 5000 км, напівсинтетика – до 7000 км, синтетика – до 10000 км.

Які умови можна вважати важкими:

– Періодичність у використанні авто. Щоб прослужити довше, машина повинна регулярно їздити інакше при просте всередині двигуна утворюється конденсат, який викликає корозію мотора.
– Часті поїздки на малі дистанції. Мотор при такій експлуатації не може повністю прогрітися, що також призводить до появи конденсату. Особливо шкідлива така їзда взимку.
– Холостий хід і часті пробки. Якщо авто стоїть з працюючим двигуном, то масло нагрівається і зношується швидше.
– Їзда з перевантаженнями, з буксиром – також веде до швидкого нагріву і зношування масла.
– Експлуатація в забрудненому повітрі – часта заміна фільтрів.
– Погане неякісне паливо, що згоряє не повністю. Залишки такого палива осідають в маслі і знижують ефективність.

Вакуумна заміна масла передбачає, що частина старого масла залишається в двигуні, тому навіть після заливки нового масла, міняти його доведеться набагато раніше.
Повна заміна масла в двигуні
Як було сказано вище, вакуумний спосіб лише частково змінює масло в двигуні. А коли потрібно проводити повну заміну?

в зазначені виробником авто терміни або виведені вами виходячи з умов експлуатації авто;
після нештатних ситуацій, при яких заливалося масло невідомого походження;
після покупки уживаного авто, так як незрозуміло коли проводилася заміна і яке масло в двигуні.
Ми не рекомендуємо змішувати масла різних марок, це лише в крайніх випадках допустимо, якщо потрібно долити масло в дорозі. Доливати масло потрібно не більше 15%, при першій нагоді таку суміш потрібно злити і залити нове масло.

Ні в якому разі не змішуйте синтетичне та мінеральне масло, адже більшість присадок, що використовуються для мінерального масла, можуть не підійти для синтетики і в підсумку масло стане не таке в’язке і двигун може заклинити, а це дуже серйозна поломка.

Багато з описаних умов відповідають тим, в яких експлуатується ваше авто, тому ми рекомендуємо не розраховувати на те, що написано в сервісній книжці, а міняти масло частіше. Для цього ви можете звернутися в наш сервісний центр.

LEAVE A COMMENT

You comment will be published within 24 hours.

© Всі права застережено 2018 | СТО Автомісто